Herinner hen eraan dat zij de overheden en machten onderdanig behoren te zijn, dat zij hun gehoorzaam zijn en dat zij tot elk goed werk bereid zijn, dat zij niemand belasteren, niet strijdlustig zijn maar welwillend, en alle zachtmoedigheid bewijzen aan alle mensen. -- Titus 3:1-2

Algemeen

De verantwoordelijkheid voor de instandhouding en de opbouw van de gemeente berust bij alle leden, echter in het bijzonder bij hen, die door de gemeente en mitsdien door God zelf tot het ambt zijn geroepen. Daarom is de kerkenraad geen bestuur van een vereniging, maar een college, waarin de drie ambten, die onze kerk kent (predikant, ouderling(-kerkrentmeester) en diaken) zich beraden en bezinnen vanuit het Woord van God over de uitvoering van het kerkelijke leven en zo leiding geven aan de gemeente.

De taak van de kerkenraad is in grove lijnen: de rechte verkondiging van het Woord van God en de bediening van de Sacramenten en de daarmee samenhangende catechese, de herderlijke zorg over de gemeenteleden (predikant, pastorale medewerker en ouderlingen) en de dienst der barmhartigheid (diakenen).

Als u iets besproken wenst te hebben in de kerkenraad, dan kunt u dat kenbaar maken aan de predikant of aan de scriba.

Elke ambtsdrager wordt in principe bevestigd voor een periode van vier jaar. Aan het eind van ieder oneven jaar is de helft van de kerkenraad aftredend. De ouderlingen, kerkrentmeesters en diakenen zijn 2 maal herkiesbaar, zodat zij maximaal 12 jaar zitting kunnen hebben in de kerkenraad.

Ouderlingen, kerkrentmeesters en diakenen worden gekozen door de stembevoegde lidmaten. Stemmen bij volmacht is mogelijk; echter niet meer dan 1 gevolmachtigde stem per stemgerechtigd lid. De ouderlingen en diakenen met bijzondere opdracht kunnen door de kerkenraad worden benoemd tw. jeugdouderling, jeugddiaken, evangelisatieouderling en bejaardenouderling.

De kerkenraad bestaat momenteel uit 10 ouderlingen, 4 ouderlingen-kerkrentmeester en 5 diakenen. Daarnaast zijn er twee kerkrentmeesters, die geen ouderling zijn.

Indeling ouderlingen

De 10 ouderlingen zijn Jan Arissen, Teun van Blijderveen, Jan Bos, Tunnie Hommersom, Adriaan van Merkestein,Henk Roodbeen, Richard Torn Broers, Hennie Verwoert, Gerrit de Vogel en Wouter van de Westeringh.

Gerrit de Vogel is de scriba van de kerkenraad. Jan Arissen is ouderling voor zendings- en evangelisatiewerk, Adriaan van Merkestein is de bejaardenouderling, en Henk Roodbeen is jeugdouderling.

De andere ouderlingen zijn sectie-ouderlingen.

Sectie indeling:

Richard Torn Broers:

Sectie 1: 44 R.I. straat, Arie Jacob van Ogtenstraat, Arnoldus Jacobsstraat, Bagijnestraat, Bartus van de Walstraat, Cuneraweg, De Molenhof, Dr van Drielplein, Groenestraat, Het Heufke, Hermseweg, Heuningstraat, Industrieweg, Kerkstraat, Kleuterstraat, Lambertus van Ingenstraat, Lindenhoflaan, Mercuriusweg, Molendam, Transitoweg, Veerstoep, Waalbandijk vanaf Molendam richting IJzendoorn de huisnrs. 2-35, Walenhoekseweg, Weilerstraat.

Tunnie Hommersom:
Sectie 2: Ambachtstraat, Bevrijdingssingel, Doctor A.J. Kraaijstraat, Eind, Nieuwe Dam, Oranjestraat, S.D. Frankstraat, Schoolstraat, Verlengde Schoolstraat, Waalzicht, Weth. Staalplein, Weth. Keukenstraat, Weth. van Lavierenstraat, Waalbandijk 37 - 99 (vanaf Molendam richting Dodewaard).

Jan Bos:
Sectie 3: Achtkarspelenstraat, Berkenstraat, Beukenlaan, Beusichemstraat, Cederstraat, Domeinstraat, Eikenlaan, Elzenstraat, Erkensakker, Goudenregenstraat, Liniestraat, Lijsterbesstraat, Meidoornstraat, Plataanstraat, Prunusstraat, Wilgenstraat, Wijert.

Teun van Blijderveen:
Sectie 4: Appelgaard, Burg. H. Houtkoperlaan, Den Bullick, De Bluijtencamp, Bonegraafseweg, De Landwetering, De Rouwaer, Domineesakker, Het Katsland, Hoeflaan, Kersengaard, Lingekant, Maaskant, Perengaard, Pruimengaard, Rijnkant, Waalkant.

Wouter van de Westeringh:
Sectie 5: Aalsmeerstraat, Benthuizenstraat, De Bloemkamp, Den Boogert, Groeneveld, Het Kempke, Hoef, Klinkerstraat, Kollumerlandstraat, Mariahof, Middelveld, Muskuszand, Nieuwe Dijk, Oude Dijk, Papekamp, Paaswei, Zwijning.

Hennie Verwoert: Sectie 6: Leden die in omliggende gemeenten wonen.

Adriaan van Merkestein:

Alle ouderen in de leeftijd van 71 tot 75 jaar.

Openluchtsamenkomst 2017