Hij zal de armen recht doen in gerechtigheid en de zachtmoedigen van het land zal Hij met rechtvaardigheid vonnissen. Maar Hij zal de aarde slaan met de roede van Zijn mond en met de adem van Zijn lippen zal Hij de goddeloze doden. Want gerechtigheid zal de gordel om Zijn heupen zijn, en de waarheid de gordel om Zijn middel. -- Jesaja 11:4-5

Rouwdienst

U wordt gewezen op de mogelijkheid om voorafgaande aan de teraardebestelling een rouwdienst te houden in de kerk. In de kerk vinden immers de belangrijkste momenten plaats in een mensenleven. Is dit dan ook niet de beste plaats om in verband met het overlijden een dienst van Woord en Gebed te beleggen?  Bovendien komt op deze wijze meer tot uiting, dat het gaat om het overlijden van een gemeente­lid. De gemeente kan aanwezig zijn. Natuurlijk blijven de predikant en de pastoraal medewerker ook beschikbaar voor een rouwdienst in het rouwcentrum of aan huis.

De kerkenraad wijst erop dat de invulling van de rouwdienst plaatsvindt in overleg tussen de familie en de predikant / pastoraal medewerker. Er wordt op gewezen dat de rouwdienst een sober karakter dient te dragen waarin het troostrijke Evangelie vanuit Gods Woord voluit mag en moet klinken.

Ook wanneer gemeenteleden gecremeerd willen worden, is het mogelijk dat de predikant of pastoraal medewerkers een rouwdienst verzorgen. Om principiële redenen gaan zij echter niet mee naar het crematorium.