Want het loon van de zonde is de dood, maar de genadegave van God is eeuwig leven, door Jezus Christus, onze Heere. -- Romeinen 6:23

Rouwdienst

U wordt gewezen op de mogelijkheid om voorafgaande aan de teraardebestelling een rouwdienst te houden in de kerk. In de kerk vinden immers de belangrijkste momenten plaats in een mensenleven. Is dit dan ook niet de beste plaats om in verband met het overlijden een dienst van Woord en Gebed te beleggen?  Bovendien komt op deze wijze meer tot uiting, dat het gaat om het overlijden van een gemeente­lid. De gemeente kan aanwezig zijn. Natuurlijk blijven de predikant en de pastoraal medewerker ook beschikbaar voor een rouwdienst in het rouwcentrum of aan huis.

De kerkenraad wijst erop dat de invulling van de rouwdienst plaatsvindt in overleg tussen de familie en de predikant / pastoraal medewerker. Er wordt op gewezen dat de rouwdienst een sober karakter dient te dragen waarin het troostrijke Evangelie vanuit Gods Woord voluit mag en moet klinken.

Ook wanneer gemeenteleden gecremeerd willen worden, is het mogelijk dat de predikant of pastoraal medewerkers een rouwdienst verzorgen. Om principiële redenen gaan zij echter niet mee naar het crematorium.

Open Doors-dag 2020
U kunt al inschrijven voor de Open Doors-dag op zaterdag 7 november 2020.
Van harte welkom!

Om in te schrijven klikt u op één van de volgende opties:
Open Doors middag 2020
Open Doors avond 2020