Ik ben de goede Herder en Ik ken de Mijnen en word door de Mijnen gekend, zoals de Vader Mij kent en Ik de Vader ken; en Ik geef Mijn leven voor de schapen. -- Johannes 10:14-15

Rouwdienst

U wordt gewezen op de mogelijkheid om voorafgaande aan de teraardebestelling een rouwdienst te houden in de kerk. In de kerk vinden immers de belangrijkste momenten plaats in een mensenleven. Is dit dan ook niet de beste plaats om in verband met het overlijden een dienst van Woord en Gebed te beleggen?  Bovendien komt op deze wijze meer tot uiting, dat het gaat om het overlijden van een gemeente­lid. De gemeente kan aanwezig zijn. Natuurlijk blijven de predikant en de pastoraal medewerker ook beschikbaar voor een rouwdienst in het rouwcentrum of aan huis.

De kerkenraad wijst erop dat de invulling van de rouwdienst plaatsvindt in overleg tussen de familie en de predikant / pastoraal medewerker. Er wordt op gewezen dat de rouwdienst een sober karakter dient te dragen waarin het troostrijke Evangelie vanuit Gods Woord voluit mag en moet klinken.

Ook wanneer gemeenteleden gecremeerd willen worden, is het mogelijk dat de predikant of pastoraal medewerkers een rouwdienst verzorgen. Om principiële redenen gaan zij echter niet mee naar het crematorium.

Opening Winterwerk

Winterwerkseizoen 2021-2022: Geloven is doen!

Het thema van het nieuwe winterwerkseizoen zal zijn: Geloven is doen!
De startzaterdag voor jong en oud zal DV 18 september plaatsvinden.
Tijdens de startzaterdag zijn er verschillende activiteiten voor verschillende leeftijden welke in de flyer hieronder beschreven staan, van harte welkom!
Inschrijven voor de barbecue is verplicht en kan hier.
De barbecue is voor alle leeftijden, dus ook kinderen en volwassenen van harte welkom!

Op zondagmorgen 19 september is er een openluchtdienst vanwege Opening Winterwerk 2021. Inschrijven kunt u hier! Neemt u uw eigen stoel mee?