Laat de broederliefde blijven. Vergeet de gastvrijheid niet, want hierdoor hebben sommigen zonder het te weten engelen onderdak geboden. Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt. -- Hebreeen 13:1-3

Rommelmarkt 2019

De rommelmarkt in Ochten komt er weer aan!

Geven is prachtig. Enkele jaren geleden is er onderzocht wat mensen echt gelukkig maakt. De uitkomst was “geven”. Geven is delen van wat je hebt gekregen en soms hebt verdiend. Delen leren we reeds als kind en het wordt op deze manier met de paplepel ingegoten. Het is dus zeker niet vreemd dat we graag delen. Delen doen we niet om er zelf gelukkig van te worden of om dankbaarheid te ontvangen, maar om de ander te helpen of bijstaan. Lang voor dit onderzoek is de bijbel geschreven, ook daar wordt de noodzaak van het geven beschreven, maar ook het geluk dat daaruit voortvloeit.
2 Korinthe 9 vers 7 zegt hier het volgende over: Laat ieder doen zoals hij in zijn hart voorgenomen heeft, niet met tegenzin of uit dwang, want God heeft een blijmoedige gever lief. Ver voor alle recente onderzoeken kregen de mensen deze opdracht al en ook het woord van God dat hij de gever lief heeft. Zou dat misschien dat fijne gevoel kunnen verklaren als we geven? Omzien naar elkaar dus, een opdracht voor ons allemaal.

Delen en geven doen we op de rommelmarkt niet voor niets. De opbrengst van dit jaar is bestemd voor De Herberg in Oosterbeek. Dit is een pastoraal diaconaal centrum welke zich inzet voor mensen die het moeilijk hebben. Het is een plek waar je gedurende een aantal dagen of weken op adem kunt komen als je het even niet meer ziet zitten. Dit kan op allerlei vlakken zijn.  Te denken valt aan mensen die kampen met een burn out, maar ook na periode van rouw of verdriet, problemen in je huwelijk en gezin, gezondheidsproblemen of gevoelens van eenzaamheid wat niet langer te hanteren is.
Dan kan de Herberg in Oosterbeek de helpende hand toesteken. Ze zijn erop gericht om je uit deze impasse te halen. Ze bieden een gastvrij huis in een prachtige omgeving. Met een geopende bijbel, professionele begeleiding en liefdevolle aandacht. Dit kan de plek zijn om even op adem te komen of te herstellen van een moeilijke periode in je leven.  Het kan en mag ook een plaats zijn om je meer te richten tot God en je persoonlijk geloof.
Voor meer informatie kan u/jij ook een kijkje nemen op de website van De Herberg https://pdcdeherberg.nl

Er zal voor iedereen wel wat te vinden zijn; meubels, fruit, glaswerk en servies, apparaten, speelgoed, boeken en nog veel meer. Ook aan de inwendige mens is gedacht: er zijn dikke zusters te koop, haring, advocaat en snacks. Er zal een verloting plaatsvinden waarbij leuke prijzen te winnen zijn en om 11.30 begint het verkoop bij opbod.

 

Voor de kinderen is er van alles te doen, onder andere:

- Groot springkussen 
- Raddraaien
- Schminken & nagels lakken
- Ritje met de huifkar 
- Bibberspiraal
- MARS-hakken
- Sjoelen
- Etc

Zoals u heeft kunnen lezen organiseren we de rommelmarkt voor het omzien naar elkaar, maar uiteraard ook om elkaar te ontmoeten en voor de gezelligheid.  
U bent van harte welkom op zaterdag 25 mei van 10.00 - 14.30 uur.