Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat. -- Filippenzen 4:8

Thuisfrontcommissie Wim van der Garde

Hoi, mijn naam is Wim van der Garde en ik ben 22 jaar. Opgegroeid in de Betuwe en wel in het plaatsje Opheusden.

Maar wat doe ik dan in Ochten? Daar ga ik naar de kerk (Hervormde gemeente te Ochten). Mede door de Youth Alpha cursus, begeleiding van de kerk en God kwam ik in juli 2009 tot geloof. Dit bracht zo’n verandering in mijn leven dat ik vervolgens mijn leven aan God wilde toewijden. Met steun vanuit de kerk ben ik een Bijbel Zending school gaan doen bij Jeugd met een Opdracht.

Jeugd met een Opdracht (JmeO):

Jeugd met een Opdracht is een internationale interkerkelijke zendingsorganisatie  gericht op het toerusten en mobiliseren van jonge mensen om wereldwijd 'God te kennen en Hem bekend te maken'. Wij zijn vertegenwoordigd in meer dan 180 landen met meer dan 20.000 vrijwilligers. We houden ons bezig met het volgende:

1)         Hulpverlening

2)         Evangelisatie

3)         Training & Cursussen

Op zendingsreis:

In september 2009 ging ik  met JmeO op mijn eerste zendingsreis, dit met steun van de Hervormde gemeente te Ochten. Maar op zendingsreis gaan??? Ga je dan mensen over God vertellen? Is dat wat je doet in je dagelijks leven? Yes, tegenwoordig ben ik fulltime evangelist en jongerenwerker. Na een aantal zendingsreizen in IJsland, Groenland, Noorwegen, Zuid-Afrika en Amerika gemaakt te hebben, werk ik sinds 2011 als jongerenwerker en evangelist in Nederland en Europa.

Mijn werk:

• Jeugdwerk Related op de Veluwe

We zijn op allerlei manieren zichtbaar in de Noord Oost Veluwe, zeg maar de dorpen tussen Zwolle en Apeldoorn. We staan bijvoorbeeld op straat met een PANNAKOOI in een aantal dorpen en hebben gesprekken met lokale jongeren. Verder hebben we elke laatste zondagavond van de maand een RELATED.LIVE avond. Dat zijn relaxte avonden met een band, drama, filmpjes, een life-story van iemand en een uitdagend praatje. Door de weeks zijn er CONNECT GROEPEN waar jongeren bij elkaar komen om God en elkaar te ontmoeten. Daar ontstaan diepe vriendschappen en intimiteit van God. Ook geven we diverse Youth Alpha's. Dat zijn korte cursussen voor jongeren die willen ontdekken wie God is. Daarnaast doen wij ook jongerenwerk op scholen d.m.v. activiteiten als pannakooi voetbal, spreken over thema’s als pesten, geloof, enz. en doen we ook alpha cursussen op scholen geven.

• The God Story campagnes

The God Story is een evangelisatie evenement. Op populaire locaties als disco’s, sporthallen, theaters, enz. wordt het evangelie verkondigd door muziek, dans, rap, film en een duidelijke evangelie uitleg. Alle aanwezigen worden uitgedaagd om deel te worden van het levensveranderde verhaal van God. The God Story (TGS) richt zich op Nederland en Europa. In samenwerking met locale kerken en christenen is het doel zoveel mogelijk mensen in een omgeving bekend te maken met het evangelie.

We werken in drie fasen om zoveel mogelijk een blijvende verandering te zien:

1) Voorbereidingsfase: contacten met locale christenen leggen en starten van verschillende teams, zoals een PR team, een Gebedsteam, Evangelisatie team enz.

2) Uitvoerende fase: acties op straat en TGS evenementen in populaire, plaatselijke locaties.

3) Groei & Bouw fase: nieuwe gelovigen helpen te groeien in hun geloof in Jezus Christus. Dit d.m.v. alpha cursussen, pastorale zorg en aansluiting bij kerken te vinden.

Voor meer info zie website www.thegodstory.org

Hoe kan jij betrokken raken bij zending?                                                                    Ook jij kan betrokken raken om God bekend te maken. Dit kan op verschillende manieren:

• Gebed: meld je aan voor de maandelijkse gebedsbrief. Je ontvangt dan een korte actuele update van het zendingswerk wat Wim doet + een aantal gebedspunten. Op deze manier strijdt u mee!
  • Sponsoring: het zendingswerk wat Wim doet is niet betaald. Hij leeft van de voorzienigheid van God en van giften. Door maandelijks financieel bij te dragen kan Wim het werk voorzetten. Zo hebben we allemaal een positie in de maatschappij, maar we zijn allemaal nodig om God bekend te maken. Als u het zendingswerk wil sponsoren neem dan contact op met het TFC van Wim.
  • Deelname Projecten: zowel in Nederland als in Europa doen wij evangelisatie projecten. Denk je bij jezelf ik zal wel is een keer wat willen doen of meer willen ontdekken van evangelisatie werk? Dat kan! Er zijn tal van mogelijkheden om voor een weekend of langere periodes mee te doen. Voor meer info neem contact op met het TFC van Wim.

Wim van der Garde

Mussenkampseweg 32

8181 PK Heerde

Thuisfrontcommissie